HelpenKiezen | Helder in hypotheken

Pilot Handig!

Ben jij wèl in loondienst, maar misschien zonder vast contract of met variabele bestanddelen in je inkomen? Werk je bijvoorbeeld in de transportbranche in de zorg of bij de politie? Of ben je flexwerker, uitzendkracht of payroll medewerker? Laat HelpenKiezen Hypotheken jouw hypotheekmogelijkheden bekijken!

 

HelpenKiezen Hypotheken doet als één van de weinige kantoren in Zuid Nederland mee aan de pilot “Handig!” Deze pilot maakt het mogelijk om een hypotheek aan te aanvragen zónder werkgeversverklaring.

Uitgangspunt van de pilot is om het aanvraagproces voor hypotheken te vereenvoudigen. Er wordt gebruik gemaakt van een digitaal document met het loon- en werkgeververleden dat te downloaden is via mijnuwv.nl. Een werkgeversverklaring wordt hiermee bij een aantal aanbieders overbodig. Dit is positief voor het gemak en de snelheid waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd.

 

Uit onderzoek blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker. Door gebruik te maken van een digitaal document, waarbij geen tussenkomst van de werkgever meer nodig is, wordt dit probleem opgelost.

 

 

 

Wanneer kom je voor Handig! in aanmerking?

 

Als je momenteel in loondienst werkt.

 

Wat zijn de voordelen?

 

 • Je hebt kans op ruimere mogelijkheden
  In sommige gevallen kun je volledig verantwoord met goed onderbouwd advies meer lenen o.b.v. het UWV inkomensoverzicht dan o.b.v. de werkgeversverklaring

 

 • Je bent niet meer afhankelijk van je werkgever voor het aanleveren van loongegevens
  Binnen een aantal clicks zijn direct je inkomensgegevens beschikbaar

 

 • Je hebt snel zekerheid
  Je hoort snel van je adviseur wat je toetsinkomen is en hoeveel je daarmee kunt lenen

 

 • Kortere doorlooptijd
  Je hypotheekaanvraag is sneller rond, omdat je niet hoeft te wachten op de ingevulde werkgeversverklaring

 

 

 

De pilot Handig! is een initiatief van ABN-AMRO, Florius, ING, Rabobank, De Hypotheker, VEH (Vereniging Eigen Huis), HDN (Hypotheken Data netwerk) en Stichting WEW (Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen).

 

Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak